1. Ποιοι παράγοντες καθορίζουν την αξία ενός χρυσού κοσμήματος;

Αν το κόσμημα είναι μόνο χρυσό χωρίς πέτρες τότε μας ενδιαφέρει η περιεκτικότητα του σε χρυσό (καράτια), το βάρος του και η τρέχουσα τιμή του χρυσού. Πάντα εξετάζουμε το κάθε κομμάτι ξεχωριστά και ανάλογως το κοστολογούμε. Αν έχει πολύτιμες πέτρες (διαμάντι, ρουμπίνι, ζαφείρι, μαργαριτάρι κ.α.), θα πρέπει να μας προσκομίσετε το πιστοποιητικό της πέτρας και θα σας δώσουμε μια συνολική εκτίμηση της αξίας του κοσμήματος. Ειδάλλως η εκτίμηση της πέτρας γίνεται από ειδικό λιθογνώμονα.

2. Τι σημαίνει χρυσό 14 ή 18 καρατιών;

Ένα χρυσαφικό 14 καρατίων (κ14) έχει περιεκτικότητα σε καθαρό χρυσό 58.5%. Δηλαδή στα 100 γραμμάρια χρυσών κοσμημάτων υπάρχει 58.5 γραμμάρια καθαρός χρυσός. Γι’αυτό το χρυσό κ14 λέγεται και 585 (συνήθως το 585 στη πίσω πλευρά του κοσμήματος).  Αντίστοιχα το κ18 έχει 75% περιεκτικότητα σε καθαρό χρυσό (750).

3. Πόσο ασφαλή είναι τα κοσμήματα μου σε περίπτωση ενεχυρίασης;

Είναι απολύτως ασφαλή καθώς όλα τα ενέχυρα φυλάσονται σε θυρίδα κοντινής Μεγάλης Τράπεζας.

4. Αγόρασα τα κοσμήματα από ακριβό κοσμηματοπωλείο. Τι χρήματα θα πάρω σε περίπτωση πώλησης;

Το πότε το αγοράσετε είναι ένας σημαντικός παράγοντας όμως θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η λιανική τιμή ενός κοσμήματος πληρώνεται όχι μόνο την αξία του μετάλλου αλλά και το κόστος της εργασίας του τεχνίτη για τη κατασκευή του καθώς και τα κέρδη του χονδρεμπόρου και του καταστήματος πώλησης.
Στη Χρυσωμινωϊκή αγοράζουμε χρυσό για ανακύκλωση υπολογίζουμε την αξία του με τη τρέχουσα τιμή του χρυσού και το βάρος του χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος εργασίας και τα κέρδη της λιανικής τιμής. Όμως θα σας δώσουμε τη καλύτερη προσφορά για να μείνετε ευχαριστημένοι.

5. Τι γίνεται αν υπάρχουν ημιπολύτιμες πέτρες στο κόσμημα μου;

Οι ημιπολύτιμες πέτρες κατά τη διάρκεια της ανακύκλωσης του χρυσού (λιώσιμο) καταστρέφονται. Μπορούμε όμως να τις αφαιρέσουμε από το κόσμημα και να σας τις επιστρέψουμε αν το επιθυμείτε.

6. Η τιμή αγοράς χρυσού είναι ίδια με τη τιμή ενεχυρίασης.

Πάντα η τιμή αγοράς χρυσού είναι μεγαλύτερη από αυτή της ενεχυρίασης. Στη Χρυσωμινωϊκή σας εξασφαλίζουμε τη καλύτερη τιμή για κάθε συναλλαγή.